Kwetsbare families en kinderen in Uganda perspectief bieden

Voor 17,50 kun u een kind sponsoren. De kinderen kunnen dan naar school en alle schoolkosten worden vergoed zoals boeken, uniform schriften en een kleine ondersteuning in medicijnen en eten.

Door financiële ondersteuning van een kind wordt vaak het hele gezin gezegend. U bent van onschatbare waarde! Wij hebben een ANBI status waardoor uw financiele bijdragen aftrekbaar zijn

Zorg & Opvang

Projecten

Sponsoring

Onze visie is om wereldwijd projecten op te zetten om kansarmen mensen te ondersteunen in hun leven.

Uganda is allereerst waar we gestart zijn om kansarmen te ondersteunen. Uiteindelijk is het onze ultieme droom om in de toekomst vergelijkbare projecten, elders in de Derde Wereld op te zetten.

In Uganda bieden we ondersteunen door kinderen in nood te helpen. Dit kan zijn met medicatie, de dagelijkse levensbehoefte, kleding of met andere noden.

In Uganda wordt geschat dat er ongeveer 3,4 miljoen. Deze kinderen missen voeding, schoon drinkwater en goede scholing.

In augustus 2009 leerde ik Willy Kakooza kennen tijdens een reis met Livingstone, waar ik met 12 jongeren een opvangtehuis ging bouwen voor weeskinderen. Tijdens de bouw was Willy bouwvakker op dat project. Toen ik aan het eind van het project vroeg naar de droom van Willy, gaf Willy aan dat hij een grote passie heeft om voor weeskinderen, kinderen in nood, ouderen en gehandicapten te willen zorgen door middel van sponsorprogramma’s. Samen met zijn vrouw Flavia heeft hij dit brandend verlangen om voor zijn naasten te zorgen.

In 2009 had Willy geen bankrekening en geen financiën om dit op te starten. Ik heb Willy geld gegeven om een rekening te openen en mijn digitale camera. Eenmaal thuis heeft Willy foto’s van kinderen gemaakt en ben ik maandelijks samen met mijn vrouw Anita, Willy en Flavia gaan ondersteunen. Op dit moment sponsoren we samen met familie en vrienden, 25 kinderen uit het dorp, waar Willy is opgegroeid. We ondersteunen Willy door mensen in nood te helpen. Dit kan zijn met medicatie, de dagelijkse levensbehoefte, kleding of met andere noden.

In Uganda wordt geschat dat er ongeveer 3,4 miljoen weeskinderen zijn. Familieleden zijn vaak overleden aan ziekte, aids, Covid-19 of door een andere oorzaak. Het is tragisch in Uganda te zien hoeveel kinderen de elementaire zaken moeten missen als voeding, schoon drinkwater en hygiëne. Daarnaast kunnen veel kinderen niet naar school, omdat hun verzorgers geen financiële middelen hebben om hier zorg voor te dragen.

Ons hart is om allereerst de droom van Willy en Flavia uit te laten komen om de allerarmsten te ondersteunen in hun nood. De onderstaande tekst is voor ons altijd heel erg belangrijk geweest om dit project op te starten en te ondersteunen.

Mattheüs 25:40:
“En de Koning zal hun antwoorden: Voorwaar, Ik zeg u: voor zover u dit voor een van deze geringste broeders van Mij gedaan hebt, hebt u dat voor Mij gedaan.”

Onze visie is om wereldwijd projecten op te zetten om kansarmen mensen te ondersteunen in hun leven. Uganda is allereerst waar we willen starten om kansarmen te ondersteunen. Uiteindelijk is het onze ultieme droom om in de toekomst vergelijkbare projecten, elders in de Derde Wereld op te zetten.

Mocht u mee willen doen dan bent u van harte welkom, in een prachtig kleinschalig project. U kunt al een kind sponsoren voor 17,50 per maand. Hierdoor maakt u een wereld van het verschil in een kinderleven en vaak wordt het hele gezin hierdoor gezegend.

Wij hebben een ANBI status waardoor uw financiële bijdragen aftrekbaar zijn.

Een hartelijke groet,
Anita en Roy Weeber

Contactgegevens:

+31634226239

NL65TRIO0320222446